نشست تخصصی

نوآوری پیشران کلیدی صنایع خلاق

نشست تخصصی ” نوآوری پیشران کلیدی صنایع خلاق” با حضور اعضای پنل، دکتر رسول بیدارم، دکتر ساناز جوادی، هاجر سعیدی‌نژاد، حجت‌الله مرداخانی، دکتر امین مؤیدی و محمدحسین نخچی و با ریاست پرویز کرمی به عنوان هفتمین نشست از سری نشست‌های تخصصی، با معرفی اعضای پانل، طرح چندین سؤال کلیدی و بحث و تبادل نظر پیرامون آن و پاسخ به سؤالات شرکت‌کنندگان برگزار شد.

حجت‌الله مرادخانی، در پاسخ به سؤالات مدیر پانل و در جمع‌بندی انتهایی خود به مواردی اشاره نمود که از اهم این موارد می‌توان به لزوم نزدیک شدن و هم‌پوشانی مرزهای فرهنگ و اقتصاد، پتانسیل بالای کشور ایران در صنایع خلاق، عدم اثربخشی نظام آموزشی کشور در پروش نیروی انسانی خلاق و نگاه سلبی به فناوری در صنایع خلاق اشاره کرد.

دکتر رسول بیدارم در سخنان خود در ابتدا چالش اصلی این حوزه، عدم وجود تعریف و دسته‌بندی از صنایع خلاق و الگوهای آماری، را برشمرد و در ادامه به بیان مسائلی از قبیل عدم موفقیت دانشگاه‌ها در تبدیل سرمایه انسانی به سرمایه خلاق، تقسیم‌بندی صنایع خلاق به سه دسته هنرمبنا، فرهنگ‌مبنا و دانش‌مبنا و توسعه اکوسیستم صنایع خلاق بر بستر اجتماعی و نمادین پرداخت.

دکتر ساناز جوادی در این نشست به ارائه مسائلی پیرامون مالکیت فکری پرداخت و مسائلی را طرح کرد که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به لزوم توجه به بازار و استفاده اقتصادی از دارای‌های فکری، اطلاع‌رسانی و سیاست‌گذاری در این خصوص، عدم وجود دستورالعمل در خصوص صنایع خلاق در ایران، چالش‌های پیش روی شرکت‌های صنایع خلاق هنگام مقیاس‌پذیری، لزوم تعامل دولت و بخش خصوصی و مشارکت عمومی- خصوصی اشاره کرد.

دکتر امین مؤیدی از بعد حاکمیت به مسئله توسعه صنایع خلاق پرداخت. درآمدزایی صنایع خلاق و فرهنگی، لزوم سیاست‌گذاری و حمایت حاکمیت از این موضوع، تداخل و تزاحم نهادهای مرتبط در این حوزه و لزوم مهندسی مجدد در ساختار و سازمان مدیریت فرهنگی کشور، عدم وجود پیمایش و آمایش از حوزه هنر و هنرمندان در کشور، تخصیص بودجه اندک به این حوزه، عدم آینده‌پژوهی از الزامات و اقتضائات جامعه هنری، ضعف نظام صنفی هنرمندان، فعالیت‌های صورت‌گرفته در خصوص حمایت از صنایع خلاق و توجه به اقتصاد هنر، از مسائلی بود که در این نشست توسط دکتر امین مؤیدی به آنها اشاره شد.

هاجر سعیدی‌نژاد، به عنوان یکی دیگر از اعضای پنل، از لزوم تحول در مدل اقتصادی در حوزه‌های هنری، باز تعریف زنجیره ارزش صنایع هنری، لزوم ایفای نقش واسطه‌گری توسط دانشگاه‌ها، مشارکت بخش خصوصی و دولتی در نهادسازی و لزوم نگاه بین‌المللی و بازارهای جدید در صنایع خلاق سخن گفت.

محمدحسین نخچی نیز در سخنان خود علاوه بر ارائه توضیحی مختصر در خصوص فعالیت‌های خود در صنعت اسباب‌بازی و اهمیت این صنعت، به ضرورت نفوذ مدیریت فناوری و نوآوری به حوزه صنایع خلاق و نقش مؤثر نوآوری و فناوری در تقویت نقش‌های داستانی قدیمی اشاره کرد.

پرویز کرمی، علاوه بر مدیریت نشست و طرح سؤال از اعضا، به بیان مسائلی از جمله نقش پیشران دانشگاه در پرورش نیروی انسانی و خلاقیت، فعالیت‌های صورت‌گرفته توسط دولت در خصوص حمایت از صنایع خلاق، ایجاد اکوسیستم صنایع خلاق و ایجاد گفتمان در خصوص اقناع تصمیم‌سازان در این خصوص پرداخت.

http://www.conference.iramot.ir/wp-content/uploads/2020/12/پانل-تخصصی-1-1.jpg
https://2021.iramot.ir/wp-content/uploads/2019/10/MSRT-REV04-n.png

با ما در ارتباط باشید …

021-88615889
021-89780758
https://2021.iramot.ir/wp-content/uploads/2018/09/Logo-Site-FA-Rev00-1.png

دبیرخانه کنفرانس بین‌المللی مدیریت فناوری و نوآوری
https://2021.iramot.ir/wp-content/uploads/2018/09/ISC-Rev03.png