ششمین نشست تخصصی با موضوع “همکاری فناروانه شرکتهای دانشبنیان با دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی، ملاحظات و چالشها” با حضور برخی از صاحبنظران و فعالان در زمینه آموزش، پژوهش، دانشگاه کارآفرین و ارتباط دانشگاه با صنعت برگزار شد.
در این نشست، از نسل چهارم دانشگاه که آموزش علوم فنی، علوم پایه را از سویی و پژوهش بنیادین را از سویی دیگر، در کنار مهارتهای نرم و روحیه کارآفرینی به عنوان عامل توانمندساز و محرک ایجاد ارتباط قویتر دانشگاه با صنعت یاد شد.
همچنین از لزوم توجه به کارگزاران فناوری به عنوان بروکرها و تسهیلگران فناوری که میتوانند به ترجمه زبان دانشگاه و صنعت به عنوان پل ارتباطی یاد کردند. از آنجا که دانشگاهها در دنیا، اساساً منبع تولید دانش و پژوهش عمیق شناخته میشوند.
متخصصین این نشست در ادامه بیان داشتند که غالباً اهالی صنایع بزرگ، به دلیل اینکه با ادبیات بخش دانشگاهی آشنایی کمتری دارند، غالباً شریک مناسبی برای پژوهشهای دانشگاهی نیستند و این همکاریهای پژوهشی غالباً با مشکلات بنیادین همراه است. اما شرکتهای دانشبنیان به دلیل چابکتر بودن و ماهیت دانشیای که دارند، میتوانند ارتباطات مؤثرتری در این نوع همکاریها ایجاد نمایند.
در پایان، با اشاره به ضرورت تهیه برنامههای عملیاتی با هدف تضمین اجرایی این افکار و ایدههای نو، از ماهیت پیوستاری تبدیل افراد دانشگاهی تا افراد کارآفرین و نیز دانشگاه علمی تا دانشگاه کارآفرین یاد کردند و افزودند زمان و استمرار در بهبود و اصلاح مداوم این مسیر میتواند به عنوان عامل اثربخش عمل نماید.