استاندارد، زبان مشترک بازارهای داخل و خارج است

1400-09-17 0
-نفت.jpg

در اولین روز از کنفرانس مدیریت فناوری و نوآوری سال ۱۴۰۰، نشست تخصصی در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی با عنوان پنجره فرصت نوآوری به سودآوری در رقابت‌پذیری در محیط پرتلاطم صنعت نفت ایران برگزار گردید. در ابتدا، دبیر نشست، مهندس سهراب آقازاده به تشریح موضوع و محورهای اصلی در قالب ۳ محور کیفیت و استاندارد و نقش آن در توسعه فناوری؛ شکل‌دهی همکاری‌های فناورانه؛ و تنظیم مقررات پرداخت و اعضای نشست را به بحث پیرامون این محورها دعوت نمود.
در محور اول، دکتر فرید شکر خدایی، عضو هیئت مدیره فدراسیون صنعت نفت ایران، ضمن اشاره به تلاش‌های انجمن مدیریت کیفیت در به‌ روزرسانی قانون مدیریت استاندارد و توجه ویژه به حوزه مقررات فنی در این نسخه از قانون، سه‌گانه مقررات فنی، مجوزها و بیمه را حلقه گمشده نوآوری دانست.
در ادامه، مهندس شمس، مدیر کل نظام تامین و تجاری‌سازی فناوری وزارت نفت، ضمن تایید اهمیت بحث استاندارد به عنوان زبان مشترک بازارهای داخل و خارج به چالش‌های موجود در ارتباط با زیرساخت‌های قانونی عقد قرارداد، وجود دستگاه‌های نظارتی مختلف و متعدد و عدم وجود قانون اختصاصی برای ساخت و توسعه فناوری اشاره نمود.
مهندس فوزیه مروت، مدیر فناوری و نوآوری هلدینگ خلیج فارس، نیز چالش‌های استاندارد و کیفیت را در سه حوزه تجهیزات ثابت و دوار، کاتالیست‌ها و تحول دیجیتال مورد بررسی قرار داد.
در ادامه، مهندس حضرتی، رئیس انجمن شرکت‌های مهندسی و پیمانکاری نفت و گاز و پتروشیمی، به چالش عدم توجه سرمایه‌گذاران غیر دولتی به نظام فنی-اجرایی دولت اشاره و الزام به تبعیت از این نظام را لازمه تضمین کیفیت یکپارچه دانست.
مهندس پدیدار، رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی تهران نیز مسائلی از جمله نگاه مدیریتی دولتی، تصدی‌گری دولت، خام‌فروشی و عدم دسترسی به فناوری روز را مطرح نمود.
مهندس بارانی، مدیرعامل هلدینگ انرژی BEST نیز پس از تاکید بر اهمیت توجه به نظام استاندارد و کیفیت، به اهمیت توسعه نیروی انسانی اشاره نمود.
در ادامه نشست و در محور دوم، نکات مختلفی در زمینه همکاری‌های فناورانه مطرح شد که طبق نظر اعضای نشست، لازم است زمینه ایجاد همکاری‌ها در دامنه دانش فنی و لایسنس‌های داخلی شکل بگیرد.
در خصوص آخرین محور از این نشست که به موضوع تنظیم‌گری اشاره داشت، فقدان وجود نهاد تنظیم‌گر مناسب در کشور در حوزه نفت و گاز یکی از مهم‌ترین چالش‌‌های موجود در این زمینه است که برای مقابله با آن ملاحظاتی از جمله توجه به زنجیره ارزش، تدقیق انتظارات از نهاد تنظیم‌گر و حدود و اختیارات آن، همکاری با ذی‌نفعان مختلف در تنطیم‌گری و تعریف نهاد رگولاتور در نهادی مستقل و غیردولتی باید مد نظر قرار بگیرند.


ارسال دیدگاه

ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند