رشد اقتصاد دانش بنیان در گرو توسعه صادرات دانش بنیان

1400-09-18 0
-دانش-بنیان.jpg

آخرین نشست تخصصی اولین روز کنفرانس مدیریت فناوری و نوآوری با حضور مهندس افشین کلاهی دبیر نشست، مهندس استیری مدیر کل توسعه مرکزتعاملات معاونت علمی ریاست جمهوری، دکتر علی شریعتی مقدم مدیر عالی گروه صنعتی گلرنگ، مهندس ضیغمی دستیار ریاست سازمان توسعه تجارت، مهندس احسان صفرنواده، مدیر مجموعه دانش بنیان کاریز اعتماد و برنامه یکشنبه های صادراتی و دکتر مرضیه شاوردی مدیر توانمند سازی صندوق شکوفایی و نوآوری برگزار شد.
مهندس کلاهی در ابتدای این نشست بیان داشت دو مشکل عمده شرکت های دانش بنیان ارتباطات بین الملل و از سوی دیگر بازار داخل و خارج از کشور است که در صورتی که چاره‌ای اندیشیده شود من جمله توسعه محصولات این شرکت‌ها، هر دو مشکل رفع خواهد شد. در ادامه استیری اعلام کرد که مرکز تعاملات بین المللی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایشان سعی دارد به این شرکت ها کمک کند و مفید هم بوده و معتقد بود که می توان میزان صادرات غیر نفتی این نوع شرکت ها را حدود 2% پیش بینی کرد فارغ از آن دسته از صادرات در حوزه فناوری اطلاعات که در آمارها به صورت رسمی لحاظ نمی شوند. ایشان سه حوزه موفق صادراتی رادر بخش مواد، سلامت و ماشین آلات صنعتی نام برد و تاکید کرد که شرایط صادرات این شرکت‌ها را رصد می کنیم و در جهت پیشبرد اهدافشان تلاش می کنیم.
در ادامه دکتر شریعتی اذعان داشت که شرکت های دانش بنیان صادرات محور برخلاف بقیه شرکت ها خروجی واقعی صادراتی دارند و امیدوار است که معاونت علمی ریاست جمهوری به این نوع شرکت ها کمک بیشتری نماید.
در ادامه این گفتگو مهندس ضیغمی به اختصار درباره روش هایی که سازمان ذیربط در خصوص کمک و مساعدت به این نوع شرکت ها در پیش گرفته صحبت کرد من جمله اعطای وام، جوایز صادراتی، وام اعتبار خرید، کمک به حمل هوایی محموله ها و ابراز داشت که گرایش وزارت صمت به سمت کمک به شرکت های دانش بنیان است و تفاهم نامه ای با معاونت علمی جهت حمایت از این شرکت ها منعقد شده است.
صفرنواده در ادامه این نشست افزود صادرات دانش بنیان متاثر از فضای کلی اقتصاد ماست و دانش بنیان ها اکثراً نیروهای جوان هستند.
دکتر شاوردی در خصوص توانمندسازی هدفمند این شرکت ها در سه حوزه توانمند سازی صادراتی در یکشنبه های صادراتی شامل مباحث دارایی های فکری، استانداردها، شبکه سازی صادراتی در حوزه توسعه بازار و تسهیلات مالی نوید داد و اذعان داشت که دانش بنیان ها توسط این مجموعه نیز به صورت مستمر رصد می شوند.
این گفتگو با این توضیح که شرکت های دانش بنیان صادرات محور توانسته اند به طرق مختلف راه های ارتباطی ایجاد کرده و مسیر خوبی را پیش بروند، ادامه پیدا کرد. و نکته قابل توجهی که در این نشست مطرح شد این بود که در خیلی از بازارهای خارج از کشور ذهنیت مردم آن کشور نسبت به محصولات ایرانی مثبت است. و بهتر است حضور در زنجیره های ارزش بین المللی را جدی بگیریم به جای اینکه به دنبال تولید یک محصول خاص باشیم و یا اینکه با ورود غیر حرفه ای به بازار یک کشور اعتبار و سابقه تجاری کشئر را در مقصد مربوطه دچار تزلزل کنیم.
ایجاد پارک های فناوری مشترک با دیگر کشورها راهکاری بود که دریچه ای جدید به سوی شرکت های دانش بنیان باز خواهد شد.
و در پایان این پنل دکتر سلطانی رییس سابق صندوق شکوفایی و نوآوری ریاست جمهوری ضمن تشکر از مباحث مطرح شده در این نشست اعلام کرد اینکه تازه کارها را به صادرات تشویق کنیم خوب است لکن باید مراقب بود با ورود انفرادی و غیر حرفه ای روابط تجاری ایران و برند ایرانی دچار خدشه نشود. همچنین در این میان افراد و حوزه هایی بخصوص در صنعت محتوا، بازی و نرم افزار به صورت فری لنسر کار می کنند، مورد توجه و حمایت باشد


ارسال دیدگاه

ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند