درک سیاستگذاران از دیجیتالی کردن را عمدتا مربوط به دیجیتالی کردن حقوق دیوانی و امور اداری دولت است

1400-09-20 0
-سلاح-ورزی.jpg

در ششمین سخنرانی کلیدی با عنوان ” سیاست‌ها و قوانین کارآفرینی، مانع‌زدایی یا مانع‌تراشی در مسیر کارآفرینی” دکتر حسین سلاح‌ورزی ضمن اشاره به اداره کشور با درآمد حاصل از فروش نفت طی سال‌های اخیر به استفاده از فرصت تحریم‌ها جهت فاصله گرفتن از اقتصاد نفتی اشاره نمود. وی توجه به اقتصاد نوآوری و اقتصاد دانش بنیان را از این حیث و همچنین به سبب آمارهای متوسط رشد اقتصادی و نرخ تشکیل سرمایه نزدیک به صفر کشور در طول دهه گذشته و آمار ضعیف بهره‌وری حائز اهمیت فراوان دانستند.
باتوجه به دنباله‌رو بودن کشور در بحث توسعه فناوری، ایشان اهمیت پرداختن به مباحث ارزش افزوده حاصل از مدیریت فناوری را مهم دانسته و بیان داشتند بررسی نسبت حکمرانی سیستم اقتصادی کشور با انقلاب صنعتی چهارم، هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال اهمیت فراوانی دارد، به این دلیل که شاید محیط کسب‌وکار و پیچیدگی‌های قانونی آن، مناسب ایجاد اقتصاد دانش‌بنیان و مبتنی بر نوآوری نیست. به نظر می‌رسد هنوز بدیهیات حوزه دیجیتال در سیستم تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز کشور نهادینه نشده و منجر به برخوردهای نادرستی با کارآفرینان، مشابه مدیرعامل دیوار می‌گرد.
همچنین دکتر سلاح‌ورزی به مشخص نبودن نهاد متولی داده در کشور به رغم تاکید در خصوص اقتصاد دانش‌بنیان اشاره نمود و درک سیاستگذاران از دیجیتالی کردن را عمدتا مربوط به دیجیتالی کردن حقوق دیوانی و امور اداری دولت دانست. وی در ادامه به مشکل در برقراری حاکمیت قانون در رابطه با ضمانت اجرایی قراردادها و به رسمیت شناختن نظام مالکیت خصوصی که منجر به تردید در حرکت به سوی اقتصاد نوآوری و افزایش تولید ناخالص ملی شده است، تاکید داشت.
در پایان به نمایندگی از سازمان ملی کارآفرینی، به عنوان نهادی که قانون در حوزه حذف مقررات زائد و بهبود فضای کسب‌وکار به آن اختیاراتی داده است، در زمینه انتقال موضوعات مهم به قوای سه‌گانه جهت تصمیم‌گیری در موارد مذکور اعلام آمادگی نمود.

 


ارسال دیدگاه

ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند